Kustannustuen toinen hakukierros on menossa

COVID-19-pandemian hankaloittaessa edelleen syksyllä 2020 yritysten toimintaedellytyksiä, on hallitus päättänyt avata toisen hakukierroksen kustannustuen hakemiseksi. Kustannustukea myönnetään tietyillä erityisesti vaikeuksissa olevilla toimialoilla toimiville yrityksille, mikäli niiden liikevaihto on pudonnut merkittävästi ja niillä on vaikeasti sopeutettavia kuluja. Kustannustuen toinen hakukierros kestää 21.12.2020-26.2.2021 välisen ajan.

 

Alla on muutaman askeleen ohjeet, joiden avulla voit selvittää, onko yrityksesi oikeutettu hakemaan kustannustukea.

  1. Tarkista, toimiiko yrityksesi toimialalla, joka on tukikelpoinen. Löydät yrityksesi toimialan (viisinumeroinen koodi) ytj:stä y-tunnuksella tai nimellä. Vertaa koodia Valtiokonttorin sivuilla olevaan tukikelpoisten toimialojen listaan. Jos toimiala on tukikelpoinen, siirry kohtaan kaksi.
  2. Varmista, että yritykselläsi ei ole ehdottomia esteitä tuen saamiseksi. Näitä on verovelkarekisteriin merkitty verovelka ja maksamattomat verot ulosotossa sekä jos yritystä ei ole merkitty ennakkoperintärekisteriin, se on laiminlyönyt verotusta koskevan ilmoitusvelvollisuuden tai se on asetettu konkurssiin tai sitä ollaan asettamassa konkurssiin. Yritys ei ole saanut myöskään olla vaikeuksissa 31.12.2019, jota tarkastellaan lähinnä seuraavien tunnuslukujen perusteella a) se on menettänyt yli puolet osakepääomastaan (yhtiöt, jonka osakkaiden vastuu on rajoitettu) tai b) se on menettänyt yli puolet tilinpäätöksen mukaisista omista varoistaan kertyneiden tappioiden vuoksi (yhtiöt, joissa ainakaan joidenkin osakkaiden vastuuta yhtiön velasta ei ole rajattu). Jos nämä ehdottomat esteet eivät toteudu, siirry kohtaan kolme.
  3. Selvitä, onko yrityksesi liikevaihto tippunut yli 30 % vertailukauteen verrattuna. Selvitä yrityksesi liikevaihto tukikaudella 1.6.-31.10.2020 ja vertaa sitä vertailukauteen 1.6.-31.10.2019. Jos liikevaihto on tippunut yli 30 %, siirry kohtaan neljä.
  4. Valtiokonttorin sivuilta pääset kirjautumaan asiointipalveluun omilla verkkopankkitunnuksillasi ja voit aloittaa hakemuksen täydentämisen. Valtiokonttorin sivuilta löydät laskurin, jolla voit tarkastella liikevaihdon tippumisen perusteella, kuinka paljon yrityksellä pitäisi olla hakemuksessa hyväksyttyjä kuluja, jotta tukea voi saada. Huomaathan, että jos tuki jää alle 2000 euron, sitä ei tulla myöntämään.

 

Lisätietoja kustannustuesta Valtiokonttorin sivuilta (klikkaa tästä sivuille).

Mikäli haluat apua hakemuksen täyttämisessä, kysy rohkeasti tarjous kirjanpitäjältäsi!

Jaa

Back To Top